Microblading: Η νέα τάση στα φρύδια

Microblading: Η νέα τάση στα φρύδια

Εκφράζουν την προσωπικότητα και τονίζουν το βλέμμα. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην εμφάνισή μας και μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα beauty look.

Η microblading artist Ελένη Κρίγκου, αποκαλύπτει τις νέες τεχνικές και λύνει όλες μας τις απορίες:

Μέσα από την προσωπική καθημερινή τριβή και μετά από χρόνια εμπειρίας στο θέμα, τα φρύδια αποτελούν το πιο συναρπαστικό κομμάτι της καριέρας μου.

Βλέπετε, οι τάσεις της μόδας δεν επηρεάζουν μόνον τα ρούχα και το μακιγιάζ, αλλά και τα φρύδια. Έτσι έχουμε σταθερές αλλαγές ανά δεκαετία τον τελευταίο αιώνα.

Σήμερα,η μόδα απαιτεί καλοσχηματισμένα πυκνά φρύδια με ακριβή γεωμετρία στο πάχος, πράγμα που εξαρτάται από τη μορφολογία του κάθε προσώπου.

Η ανακάλυψη του μόνιμου μακιγιάζ τατουάζ φρυδιών (δερματοστιξία) προκάλεσε νέα προβλήματα από αυτά που αρχικά ήρθε να λύσει. Με εφέ ξεθωριασμένου μαρκαδόρου εφόσον το μελάνι εισχωρεί στο χόριο, δηλαδή στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, η εικόνα που εμφανίζει είναι τραγική.

 

Η ΜΕΘΟΔΟΣ «ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΑ»

Το Microblading, η νέα μέθοδος «τρίχα τρίχα» προσφέρει την καλύτερη λύση. Αυτή η τεχνική έχει ήδη κατακτήσει το παγκόσμιο με μεγάλη επιτυχία, αφού δίνει 100% φυσικό αποτέλεσμα. Χάρη στις νέες εξελιγμένες τεχνικές και τεχνολογίες όπως το χειρονακτικό εργαλείο Microblading ή τα μηχανήματα νέας γενεάς με HD βελόνες -τρεις φορές πιο λεπτές από τα συμβατά μηχανήματα κοσμητικού τατουάζ- ζωγραφίζονται λεπτές τρίχες με κρυστάλλινη ευκρίνεια και τρισδιάστατο βάθος.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, αφού μ’ αυτή την τεχνική μπορείτε πλέον να αποκτήσετε τα πιο όμορφα, καλοσχηματισμένα, ρεαλιστικά φρύδια που δίνουν την εντύπωση πως μπορείτε μέχρι και να τραβήξετε τις τριχούλες τους. Είναι η ιδανική λύση σε περιπτώσεις χημειοθεραπείας ή αλωπεκίασης, ενώ ηδιάρκειά τους υπολογίζεται από 1-3 χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος.

Με την πάροδο του χρόνου βέβαια, θολώνει μέχρι να πάρει την τελική μορφή απαλής σκιάς, οπόταν σε αυτό το στάδιο επιλέγετεή να το ανανεώσετε και να το επαναφέρετε ή να το αφήσετε να σβηστεί οριστικά.


Το Microblading συνιστάται στις εξής περιπτώσεις:

● Όπου έχουμε κενά, αραιά ή κακοσχηματισμένα φρύδια ή για να τονίσουμε απλώς το χρώμα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα
● Σε παλιές κακές εφαρμογές μόνιμου τατουάζ
● Μετά από ασθένειες


Να αποφεύγεται:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε ασθένειες όπως οι αιματολογικές διαταραχές, αυτοάνοσα νοσήματα, διαβήτη, σε φαρμακευτική αγωγή όπως ασπιρίνη, δερματικές ασθένειες όπως χηλοειδή. Στα πολύ λιπαρά δέρματα η μέθοδος αποχρωματίζεται.

 

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ


Παρατηρώ πτώση στα φρύδια μου με αποτέλεσμα αυτά να φαίνονται πιο αραιά, γιατί συμβαίνει αυτό; 

Αυτό είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο με ορατή την ελλιπή πυκνότητά τους. Οι αιτίες είναι διάφορες. Απότομο στρες και έντονο άγχος, αλλαγή θερμοκρασίας και μετάβαση του καιρού από μια εποχή στην άλλη, ορμονικές διαταραχές, εξασθένηση της τρίχας λόγω ηλικίας, ασθένειες ή αλωπεκίαση, κακή συμπεριφορά των τριχών π.χ. δυνατό σκούπισμα του προσώπου σε σκληρές πετσέτες, βάψιμότους με σκληρά μολύβια κακής ποιότητος και άγγιγμα ή τράβηγμα με δυνατές κινήσεις, μπορούν να αλλοιώσουν την πυκνότητα των φρυδιών.


Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τα βοηθήσω να πυκνώσουν με ασφαλή τρόπο;

Αν η πτώση προήλθε λόγω ασθένειας, τότε ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει φαρμακευτική αγωγή (μέχρι και κορτιζόνη). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συστήνουμε το ρετσινόλαδο(καστορέλαιο) που διατίθεται στα φαρμακεία και είναι εντελώς αβλαβές, γιατί είναι φυτικό προϊόν. Είναι ιδανικό για την ανάπτυξη της τρίχας (μαλλιών, φρυδιών, βλεφαρίδων). Το τοποθετείτε στα φρύδια με το δάκτυλό σας, κάνετε καλό μασάζ και το αφήνετε να μένει πάνω στις τριχούλες τους για όλο το βράδυ χωρίς να αφαιρεθεί. Το ξεπλένετε το πρωί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 2-3 συνεχόμενους μήνες και θα έχετε πλουσιότερη πυκνότητα και βελτίωση του χρώματος και της ποιότητας της τρίχας τους.


Τσιμπίδα, κλωστή ή αποτριχωτικό μέλι για την αφαίρεσή τους;

Η κλωστή είναι μια μέθοδος που δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην Κύπρο. Δεν έχει τη δυνατότητα να πλησιάσει τα φρύδια χωρίς τη βοήθεια της τσιμπίδας, ενώ από μόνη της η κλωστή δεν μπορεί να χαρίσει όμοιο αποτέλεσμα. Το μέλι είναι έγκλημα να χρησιμοποιείται στα φρύδια διότι η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο λεπτή και η πιο ευαίσθητη από όλο το πρόσωπο έτσι το έντονο τράβηγμα που ασκεί δημιουργεί μακροχρόνια περαιτέρω πτώση βλεφάρου από αυτή που έχουμε έτσι κι αλλιώς λόγω φυσιολογικής γήρανσης. Επίσης, δεν μπορεί να σχηματίσει όμοια φρύδια μεταξύ τους. Η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή είναι η τσιμπίδα.

 

Είναι καλύτερα να βγάζω τα φρύδια μου μόνη στο σπίτι ή να επισκέπτομαι τεχνίτρια;

Όταν τα βγάζετε μόνες σας εγκυμονεί ρίσκο, γιατί πιθανόν να μην καταφέρετε το ιδανικό σχήμα. Συνήθως στα άτομα τα οποία το επιχειρούν επικρατεί κατακρεούργηση της μιας πλευράς, συνήθως της δεξιάς αν είναι δεξιόχειρες, ενώ η αριστερή πλευρά έχει άλλο σχήμα. Καλύτερα να βρείτε μια έμπειρη τεχνίτρια, ικανή να σας καθοδηγήσει για το ιδανικό σχήμα και να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα με τη μέθοδο της τσιμπίδας η οποία παράλληλα θα τηρεί τους κανόνες υγιεινής και αποστείρωσης.


Tips για
 σωστή περιποίηση

Είναι καλό να κρατάτε μια σταθερή, συχνή επίσκεψη στην τεχνίτρια έτσι ώστε να έχετε ολόχρονα καλοσχηματισμένα φρύδια. Αν και τους ζεστούς μήνες η ανάπτυξή τους είναι πιο γρήγορη, εντούτοις δύο φορές το μήνα περίπου επιβάλλεται. Τα φρύδια χρειάζονται βάψιμο με προϊόντα μετά τη χρήση μέικ απ για να φαίνονται πιο έντονα. Προτιμάτε μαλακά μολύβια καλής ποιότητας ή σκιές στις αποχρώσεις των φρυδιών.

 

Επίσημο άρθρο

Επιστροφή στο ιστολόγιο