Φτιάχνει τα φρύδια παιδιών με αλωπεκία και χαρίζει χαμόγελα

Φτιάχνει τα φρύδια παιδιών με αλωπεκία και χαρίζει χαμόγελα

Τι είναι το microblading / Γνωρίστε την Ελένη που μέσα από την δουλειά της χαρίζει χαμόγελα

Η Ελένη Κρίνγκου είναι μία νεαρή αισθητικός από την Λεμεσό όπου αποφάσισε μέσα από την δουλειά της και το microblading, να χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έχουν χάσει τα φρύδια τους από αλωπεκία ή μετά από χημειοθεραπεία.

Πάμε να την γνωρίσουμε. Σε ερώτηση μας πως ξεκίνησε και ποιος ο σκοπός, η Ελένη μας ανέφερε πως « Ανέκαθεν ως άνθρωπος ήμουν ευαισθητοποιημένη σε θέματα υγείας, κυρίως σε νεαρά άτομα. Αρκετές φορές με δική μου πρωτοβουλία πρόσφερα αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου με επισκέψεις σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ικανότητες».

Ο σκοπός

''Αυτή τη φορά σκοπός είναι να μαζέψω όσα περισσότερα χαμόγελα από νέες και νέους ηλικίας μέχρι είκοσι χρονών προσφέροντας τους δωρεάν ένα ζευγάρι όμορφα, φυσικά φρύδια με τη μέθοδο microblading μετά από απώλεια των δικών τους φρυδιών λόγω αλωπεκίας ή χημειοθεραπείας, είπε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα μας''.

«Έτσι εγώ θα βοηθήσω στη βελτίωση της εμφάνισης και της ψυχολογίας τους κι αυτοί θα με ανταμείψουν με το χαμόγελο τους!»

Τι είναι το microblading

Όπως εξήγησε η Ελένη, η τεχνική του microblading είναι μια δημοφιλής μέθοδος με ρίζες από την Ασία. Σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το κόσμο και σήμερα είναι πρώτη σε παγκόσμια ζήτηση. Προτιμάτε για το όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα που χαρίζει. Με τη χρήση ειδικού εργαλείου και μικροβελόνας εισχωρούμε μελάνι στο δέρμα ζωγραφίζοντας γραμμές όμοιες με τις τρίχες. Σταδιακά αποχρωματίζεται και φεύγει γι’ αυτό χρειάζεται επανάληψη περίπου μια φορά το χρόνο. Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων μας δίνει την επιλογή να έχουμε όλες τις αποχρώσεις που να ταιριάζουν σε όλα τα άτομα. 

«Δραστηριοποιούμε ως επαγγελματίας αισθητικός στο χώρο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Με τη μέθοδο  microblading ασχολούμαι από το 2015 όταν πρωτοήρθε στη Κύπρο από εκπαιδευτές του εξωτερικού. Η απόφαση μου να αφοσιωθώ και να επικεντρωθώ εξ' ολοκλήρου και αποκλειστικά με τη τέχνη των φρυδιών  προέκυψε μέσα από τη μεγάλη μου αγάπη για αυτά και με οδήγησε στο να συνεχίσω για επιπλέον γνώσεις με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό σε διεθνής ακαδημίες για απόκτηση διπλωμάτων ως brows artist».

Πότε ξεκίνησε η πρωτοβουλία αυτή 

Η πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με την Ελένη, ξεκίνησε μόλις πρόσφατα, αυτή τη βδομάδα και με μεγάλη χαρά είδε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγκαλιάστηκε θερμά με δεκάδες κοινοποιήσεις και σχόλια, αλλά και με προωθήσεις από επώνυμα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου, ενώ μέχρι στιγμής όπως μας έχει πει δεν την προσέγγισαν άμεσα ενδιαφερόμενοι. «Μπορούν να επικοινωνούν απευθείας μαζί μου οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή παιδιά, ενώ για ανήλικους κάτω των δεκαοκτώ απαιτείται η γονική συναίνεση» πρόσθεσε. 

Όσον αφορά το όριο ηλικίας που την προσεγγίζουν, για microblading, μας είπε: Η πολύχρονη εμπειρία μου σε άτομα μετά από χημειοθεραπείες ή αλωπεκία με μέχρι στιγμής κατώτατο όριο ηλικίας τα δεκαοκτώ, είναι πολύ συχνή καθώς δυστυχώς συναντάμε τακτικά τέτοιου είδους προβλήματα υγείας. Ως επί το πλείστων οι γυναίκες είναι αυτές που καταφεύγουν συχνότερα για εφαρμογές microblading ενώ στις περιπτώσεις καρκίνου επιτρέπεται μετά το τέλος των χημειοθεραπειών. 

«Τα φρύδια είναι αυτά που καθορίζουν την εμφάνιση μας, βελτιώνουν και τονίζουν το βλέμμα και συμβάλλουν στην έκφραση»

Ποια τα συναισθήματα των ανθρώπων αφού δουν το αποτέλεσμα; 

Ένα πρόσωπο χωρίς φρύδια δεν δείχνει υγιή. Έχω δει ανθρώπους να δακρύζουν από χαρά γιατί απέκτησαν φρύδια και κάπου εκεί αισθάνομαι πως κάνω ένα μικρό θαυματάκι. Καμιά ανταμοιβή δεν είναι αρκετή όσο η συγκίνηση που νιώθω βλέποντας τα πλατιά χαμόγελα τους στο αντίκρισμα της εικόνας τους, μας απάντησε η Ελένη.

Που μπορούν να σε βρουν

Η Ελένη βρίσκεται στη Λεμεσό, στον Άγιο Αθανάσιο και η πόρτα της είναι ανοικτή για οποιοδήποτε παιδί από όλη τη Κύπρο κι όχι μόνο που επιθυμεί να ανταλλάξει δύο νέα φρύδια ίδια με αληθινά με ένα χαμόγελο! 

Μπορείτε να την βρείτε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιο κάτω:

Καταληκτικά θα ήθελε να προσθέσει πως η πράξη αυτή γίνεται εγκάρδια, απλόχερα και με πολλή αγάπη. «Όμως εσώψυχα εύχομαι να μην βρει ανταπόκριση με αυτό να σημαίνει πως ονειρεύομαι ένα κόσμο χωρίς άρρωστα παιδιά»

Ακόμη παροτρύνει το κόσμο που ασχολείται με επαγγέλματα υπηρεσιών να χαρίζει πράξεις αγάπης, προσφοράς και φιλανθρωπίας. 

 

Επίσημο άρθρο

Επιστροφή στο ιστολόγιο