Τips για καλοσχηματισμένα φρύδια στο σπίτι!

Τips για καλοσχηματισμένα φρύδια στο σπίτι!

Τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να σχηματίσετε τα φρύδια σας ενώ είστε στο σπίτι, υπέδειξε η Brow Artist, Ελένη Κρίγκου. 

Η ίδια ανέφερε ότι "ως επαγγελματίας brow artist, καθημερινά λαμβάνει δεκάδες μηνύματα -απελπισίας- που περιγράφουν ή απεικονίζουν μέσω φωτογραφίας "δασικές" εκτάσεις φρυδιών". 
 
Η Ελένη Κρίγκου, αποκάλυψε συμβουλές και tips σχετικά με τον σχηματισμό των φρυδιών. 
 
Εαν, λοιπόν, θέλετε ένα καλοσχηματισμένο φρύδι, για να τονίσετε το βλέμμα σας και να φρεσκάρετε την όψη σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 
 
Θα χρειαστείτε τα εξής εργαλεία:
 
-Τσιμπίδα
 
-Ψαλίδάκι
 
-Χτενάκι φρυδιών
 
-Αποτριχωτικό μέλι ή κλωστή δεν χρησιμοποιούμε ποτέ στα φρύδια, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν άψογο σχήμα. Επίσης, το μέλι αντενδύκνειται καθότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο ή και να προκαλέσει φθορά στη περιοχή. 
 
Βήμα πρώτο: Κόψτε! 
 
Με ένα μικρό ψαλιδάκι χτενίστε πρώτα προς τα πάνω και κόψτε μία-μία τριχούλα που ξεφεύγει. Ακολούθως, κάντε το ίδιο χτενίζοντας προς τα κάτω. Μην φοβάστε να κόψετε καθώς τα φρύδια θα δείχνουν πολύ πιο σιγυρισμένα. Ακόμη και περισσότερο να κόψετε κατά λάθος είναι η πιο 'αθώα ζημιά' γιατί είναι ζήτημα λίγων ημερών να μακρύνουν ξανά και δεν μένει μόνιμα. 
 
Βήμα δεύτερο: Εκκαθάριση μεσόφρυδου! 
 
Η απόσταση μεταξύ των φρυδιών πάνω από τη μύτη ονομάζεται μεσόφρυδο. Σε αυτό το σημείο βγάζουμε μία-μία τις τριχούλες που είναι ακριβώς πάνω από τη μύτη. Προσέχουμε πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε δεξιά ή αριστερά για να μην αφαιρέσουμε σημαντικα σημεία από τις αρχές των φρυδιών. 
 
Βήμα τρίτο: Περιοχές πάνω από τα φρύδια!
 
Σε αυτά τα σημεία εμφανίζεται κυρίως χνούδι το οποίο αν και είναι καθοριστικής σημασίας η αφαίρεση του για ιδανικό σχήμα, προς το παρόν το αγνοείται καθώς εαν κάνετε όλα τα άλλα βήματα, τα φρύδια θα δείχνουν ήδη μια χαρά και δεν χρειάζεται να το αφαιρέσετε με κίνδυνο να κάνετε ζημιά.
 
Βήμα τέταρτο: Περιοχή κάτω από τα φρύδια!
 
Εδώ έχουμε τη πιο δύσκολη αποστολή γι' αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Βγάζουμε ΜΟΝΟ όσες είναι πολύ χαμηλά από το σχήμα. Δεν ανεβαίνουμε πολύ κοντά στα φρύδια, διότι εδώ οι ζημιές είναι μόνιμες ή καθοριστικές. Υπάρχει περίπτωση να μην ξαναφυτρώσουν τριχούλες, οι οποίες θα αφαιρεθούν αλλά που θα είναι αναγκαίες. 
 
Στόχος είναι να πετύχεται ένα ωραίο, καθαρό και απλό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να νιώσετε καλύτερα για την εμφάνιση σας και οχι να δώσετε σχήμα ακριβείας και απόλυτης λεπτομέρειας όπως θα σας το έφτιαχνε η ειδικός. 
 
Μένουμε σπίτι, λοιπόν, και φροντίζουμε τον εαυτό μας!

Επιστροφή στο ιστολόγιο