Τα φρύδια πρωταγωνιστές του προσώπου μας

Τα φρύδια πρωταγωνιστές του προσώπου μας

Αυτό που τονίζει το βλέμμα, του δίνει έκφραση, στυλ και γοητεία είναι αναμφίβολα τα φρύδια μας. Η μόδα προστάζει νέες τάσεις ανά δεκαετίες και έτσι συναντούμε φρύδια σε διάφορα σχέδια.

Σύμφωνα με τη μορφολογία του προσώπου και το είδος των φρυδιών, επιλέγουμε το κατάλληλο σχήμα. Η σημερινή εποχή προτείνει καλοσχηματισμένα, πυκνά φρύδια με ακριβή γεωμετρία σε αντίθεση με το παρελθόν που είχαμε λεπτά, σχεδόν ανύπαρκτα φρύδια.

Σχήμα προσώπου και ιδανικό σχήμα φρυδιών:

-Οβάλ: Μεσαίο πάχος με ανοδικό τόξο με ή χωρίς γωνία.

-Μακρύ: Ιδιο με οβάλ αλλά μεγαλύτερο μήκος.

-Τετράγωνο: Παχιά με έντονη γωνία.

-Στρογγυλό: Μεσαίο πάχος με λιγότερο μήκος χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες.

-Τριγωνικό: Ανοδική τάση με ελαφριά γωνία και μήκος.

Ιδανικότερη επιλογή για τη φροντίδα και περιποίηση των φρυδιών σας είναι η συχνή επίσκεψη σε έμπειρη, επαγγελματία τεχνίτρια η οποία θα σας τα σχηματίσει σωστά με τη χρήση αποστειρωμένης τσιμπίδας.

Εναλλακτικά υπάρχουν μόνιμες και προσωρινές λύσεις για άψογα φρύδια:

 μέθοδος Microblading (την οποία θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο), είναι μια ημιμόνιμη, με σχεδόν φυσικό εφέ, μέθοδος κατά την οποία ζωγραφίζουμε γραμμές που μοιάζουν σαν τρίχες με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

-Το βάψιμο με χένα (που επίσης θα έχουμε ξεχωριστό άρθρο). Αυτή η φυτική βαφή για τονισμό και γέμισμα των φρυδιών είναι πολύ της μόδας το τελευταίο διάστημα.

-Το βάψιμο με βαφή οξυζενέ, μέθοδος η οποία δίνει τη καλύτερη λύση σε περιπτώσεις με άσπρες ή ανοικτόχρωμες τρίχες που θέλουμε να τονίσουμε με διάρκεια σχεδόν ένα μήνα.

Ωστόσο για καθημερινή χρήση μπορούμε να τα βάφουμε με απαλά μολύβια η σκιές φρυδιών σύμφωνα με τις αποχρώσεις μας. 

Τα φρύδια είναι πολύ ευαίσθητα και ευάλωτα γιαυτό δεν σηκώνουν πειράματα αν θέλουμε να τα έχουμε τέλεια!

Επίσημο άρθρο

Επιστροφή στο ιστολόγιο