Μυστικές, απλές συμβουλές για όμορφο μακιγιάζ

Μυστικές, απλές συμβουλές για όμορφο μακιγιάζ

Το κάθε μακιγιάζ έχει τη δική του ιεροτελεστία και πολλές φορές η διαδικασία αυτή μας φαίνεται πολύπλοκη. Άλλοτε πάλι πασαλειβόμαστε στο 'μπαμ-μπαμ' και εύχομαστε να μην μας πολυπροσέξουν οι γύρω μας. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, μερικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, 'σπιτικό' μακιγιάζ για όλες τις ώρες.

Φυσικό φως

Η επιλογή του φωτός για να βαφτούμε είναι πρωτίστης σημασίας. Προτιμάμε το φως της ημέρας, κοντά σε παράθυρο ή αν είναι βράδυ επιλέγουμε λαμπτήρες με άσπρο φως και οχι φωτιζόμενους καθρέφτες με κίτρινες λάμπες. 

Σωστά πινέλα

Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε ένα πινέλο του ρουζ, ένα για τη πούδρα, ένα για το eye liner, ένα για το τόξο της σκίας, ένα για τη βάση της σκιάς και αν θέλουμε ένα για το μεικ απ.

Καθαρισμός πινέλων

Μια φορά τη βδομάδα επιβάλλεται πλύσιμο με καθαρό νερό και στέγνωμα σε πετσέτα. Έτσι αποφεύγουμε τη μεταφορά μικροβίων που προκαλούν εξανθήματα και σπυράκια.

Κόκκινο κραγιόν- λατρεία

Το κόκκινο κραγιόν χαρίζει την αίσθηση της φωτεινής επιδερμίδας και του λευκού τόνου στα δόντια σε αντίθεση με τις πορτοκαλί αποχρώσεις που δείχνουν τα δόντια κίτρινα.

Μάθε τη χρήση των colour correctors

Μην σας φοβίζουν οι διάφορες αποχρώσεις τους. Στο δέρμα αποχρωματίζονται και δίνουν φυσικό εφέ ενώ καλύπτουν κοκκινίλες, σπυράκια και μαύρους κύκλους.

Smoky eyes

Να ξέρεις πως δεν είναι απόχρωση μόνο μαύρου χρώματος, είναι τεχνική που μπορεί να γίνει με πολλά χρώματα, δοκίμασε το!

Οmbre φρύδια

Βάψε τα φρύδια πιο ανοικτόχρωμα στην αρχή και σκουρόχρωμα στο υπόλοιπο μέρος μιας και είναι πολύ της μόδας. 

Μake up

Δώσε έμφαση στους υποτόνους ροζ, ουδέτερους, κίτρινους και έπελεξε απόχρωση βάση του υποτόνου σου. 

Μολύβι χειλιών

Πρόσθεσε το στη συλλογή σου γιατί περιορίζει το κραγιόν να μην φεύγει από τα χείλη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για σωστό μακιγιάζ είναι η καθημερινή ενυδάτωση πρωί και βραδύ της επιδερμίδας, διαφορετικά σε τραχύ δέρμα δεν απλώνονται τα προιόντα. Επίσης, μια με δύο φορές τη βδομάδα συστήνεται απολέπιση, μα πάνω από όλα καθημερινό ντεμακιγιάζ στο τέλος της ημέρας. 

Το πρόσωπο μας είναι σαν πίνακας ζωγραφικής, γι' αυτό ας προσπαθήσουμε να γίνουμε όσο μπορούμε καλλιτέχνες!

 

Επίσημο άρθρο

Επιστροφή στο ιστολόγιο