Μέσα στα μάτια σου ο κόσμος όλος

Μέσα στα μάτια σου ο κόσμος όλος

Το πιο έντονο χαρακτηριστικό του προσώπου και το πιο βαθιά αποτυπωμένο στις μνήμες μας. Καθρέφτης της προσωπικότητας και της ψυχής έγινε πολλάκις σημείο αναφοράς για ποιητές, τραγουδιστές και ζωγράφους. Μιλάνε πριν από τις λέξεις γι' αυτό αξίζουν την απαραίτητη φροντίδα. 

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη με το δέρμα να είναι τέσσερις φορές πιο λεπτό από ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Επειδή έχει τους λιγότερους σμηγματογόνους αδένες συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο, η περιοχή είναι πολύ ξηρή και σπάει εύκολα. Με το πέρασμα του χρόνου παρουσιάζει ρυτίδες, χαλάρωση, μαύρους κύκλους και οιδήματα. 

Απαραίτητοι βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουμε είναι:

-Μην κοιμάσαι ποτέ χωρίς να έχει προηγηθεί καλό ντεμακιγιάζ με ειδικά προϊόντα. 

-Επίλεξε προϊόντα κατάλληλα για το κάθε πρόβλημα μετά από τη σωστή διάγνωση της ειδικού. 

-Προσεκτικές, σωστές και απαλές κινήσεις στη χρήση των προιόντων. 

-Οι μάσκες αποσυμφόρησης και ενυδάτωσης για το σπίτι είναι η καλύτερη επιλογή για ξεκούραστα μάτια.

-Επισκέψεις σε ινστιτούτα αισθητικής για επαγγελματικές θεραπείες με εξιδεικευμένα μέσα και προϊόντα.

-Για μαύρους κύκλους και οιδήματα προτιμούμε αναζωογονητικά προϊόντα που τα ανατρέπουν. 

-Για αντιγηραντικά προτιμάτε προϊόντα που ανατρέπουν τη λογική της κυτταρικής γήρανσης γύρω από τη περιοχή των ματιών, βελτιώνουν τη ζωντάνια και χαρίζουν τόνωση του δέρματος, λειαίνοντας τις επιφανειακές και βαθύτερες ρυτίδες στο πόδι της χήνας και παράλληλα δίνουν τόνωση στα βλέφαρα. 

Εναλλακτικές προτάσεις για λύση των προβλημάτων είναι η μέθοδος με ενέσιμα μπότοξ, υαλουρονικό οξύ ή και βλεφαροπλαστική. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ραγδαία ζήτηση καθώς προσφέρουν ορατά αποτελέσματα. 

Η χρήση γυαλιών ηλίου για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και η κατανάλωση νερού για ενυδάτωση συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της περιοχής. 

Με τα μάτια στραμμένα στα..μάτια σας, τα προσέχουμε σαν τα.. μάτια μας!

 

Επίσημο άρθρο

Επιστροφή στο ιστολόγιο